Διήμερη απόδραση Μέτσοβο-Γιάννενα

 Διήμερη απόδραση Μέτσοβο-Γιάννενα

Μία υπέροχη εκδρομή πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο
+ΟΙΚΙΑ, 4 και 5 Μαρτίου, με προορισμό το Μέτσοβο και τα Γιάννενα.

Ήταν ένα όμορφο διήμερο, όπου είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το μουσείο του Παύλου Βρέλλη στο χωριό
Μπιζάνι Ιωαννίνων, με τα κέρινα ομοιώματα, όπου αποτυπώνονται γεγονότα από την ελληνική ιστορία.

Επόμενος προορισμός το μαγευτικό και παραδοσιακό Μέτσοβο. Απολαύσαμε τη γραφικότητα του τοπίου, τα σοκάκια και την παραδοσιακή κουζίνα. Υπόδειγμα ορεινού χωριού, διατηρεί αναλλοίωτο τον
παραδοσιακό χαρακτήρα. Συνδυάζει αρμονικά τη φύση, την αρχοντιά, την ξεκούραση, το καλό φαγητό, την τέχνη αλλά και τον πολιτισμό. Στο Μέτσοβο διανυκτερεύσαμε όπου το πρωινό, μας επιφύλασσε ένα χιονισμένο τοπίο.

Τη δεύτερη μέρα επισκεφτήκαμε τα Γιάννενα, μια μοντέρνα πόλη χτισμένη δίπλα στη λίμνη.
Πήραμε το καραβάκι για το νησάκι της Κυρά – Φροσύνης, που είναι χτισμένο στις όχθες της λίμνης Παμβώτιδας. Απολαύσαμε τη βόλτα μας στα λιθόστρωτα μονοπάτια του οικισμού, επισκεφτήκαμε το μουσείο του Αλί Πασά και τον οντά, όπου βρήκε τραγικό θάνατο από τους Τούρκους στρατιώτες.

Επόμενη επίσκεψη το επιβλητικό κάστρο των Ιωαννίνων, το οποίο χωρίζεται σε τέσσερα τμήματα, το εξαιρετικό περίβολο, τη ΒΔ ακρόπολη όπου δεσπόζει το Ασλαν Τζαμί, τη ΝΑ ακρόπολη με το περίφημο Ιτς Καλέ και τέλος την καθεαυτό Καστροπολιτεία. Περπατήσαμε στα πλακόστρωτα σοκάκια της παλαιάς πόλης, είναι εξαιρετικά γραφικά και υπάρχουν ενδιαφέροντα μουσεία τα οποία αξίζει να επισκεφτεί κανείς.

Υ.Σ. Μια από τις καλύτερες εκδρομές του Συλλόγου.
Ο προορισμός και η εξαιρετική παρέα ήταν ο τέλειος συνδυασμός για τη επιτυχία.
Σχεδιάζουμε την επόμενη!!!
Μείνετε συντονισμένοι!!!

Σχετικά Άρθρα