☮️4Ο ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΡΗΝΟΔΡΟΜΙΑ

 ☮️4Ο ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΡΗΝΟΔΡΟΜΙΑ

40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

☮️ Η Ειρηνοδρομία είναι ίσως το πρώτο δρομικό γεγονός στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε στους δρόμους, στις γειτονιές και στα σοκάκια μιας πόλης ή ενός Δήμου, του Δήμου μας, πριν 40 χρόνια.Σίγουρα όμως είναι το μοναδικό δρομικό γεγονός, σε παγκόσμιο επίπεδο, που αναφέρεται στην ΕΙΡΗΝΗ, την ΕΙΡΗΝΗ που είναι δυστυχώς και σήμερα το απόλυτο ζητούμενο, όχι μόνο στην περιοχή μας αλλά και σ΄ όλο τον κόσμο.

Η συμμετοχή μας και η παρουσία μας στον αγώνα, στις διαδρομές 10χλμ., 5χλμ., 2,5 χλμ. και στη διαδρομή συμπερίληψης 1000μ την Κυριακής 7 Μαΐου στην ΕΙΡΗΝΟΔΡΟΜΙΑ 2023, έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα, για την ΕΙΡΗΝΗ, τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τη ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ. Η ΕΙΡΗΝΟΔΡΟΜΙΑ κάθε χρόνο και καλύτερη, κάθε χρόνο και πιο ελπιδοφόρα, κάθε χρόνο και πιο μαζική.Φέτος, ξεπεράσαμε κάθε προσδοκία σε συμμετοχές αγωνιζομένων, αλλά και επισκεπτών, συνοδών προσώπων και θεατών. Το πλήθος των συμμετοχών των δρομέων – αθλητών σε όλες τις κατηγορίες, ξεπέρασαν κατά πολύ τις 3.500, που ήταν και ο αρχικός στόχος της Οργανωτικής Επιτροπής της ΕΙΡΗΝΟΔΡΟΜΙΑΣ.Σε αυτή την σημαντική αύξηση συνέβαλλε για μία ακόμα χρονιά η μεγάλη και εντυπωσιακή παρουσία των μικρών μαθητών/τριών και μικρών αθλητών/τριών, του Δήμου μας στα 2,5χλμ., που σίγουρα το έκαναν να φαίνεται τουλάχιστον “ευκολάκι” σπάζοντας το φράγμα των 2.500 συμμετοχών.

Η ΕΙΡΗΝΟΔΡΟΜΙΑ κατέχει και μια άλλη πρωτιά.Είναι επίσης το μοναδικό δρομικό γεγονός που έχει διαδρομή ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗΣ που συμμετέχουν αθλητές και απλοί πολίτες ΑμεΑ καθώς και φορείς όπως η ΕΘΝΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ, SPECIAL OLYMPICS ΕΛΛΑΣ, ο ΦΑΡΟΣ ΤΥΦΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, το ΟPEN MIND, το ΚΕΕΠΕΑ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, το ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, το ΕΝΕΓΥΛ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και πολλοί ακόμα φορείς που δήλωσαν και φέτος συμμετοχή στη διαδρομή των 1000 μ., τη διαδρομή ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗΣ.Και το φετινό σύνθημα της ΕΙΡΗΝΟΔΡΟΜΙΑΣ είναι επίκαιρο”ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ – ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ”,”ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΣΟΙ” Η ΕΙΡΗΝΟΔΡΟΜΙΑ όπως κάθε χρόνο στηρίζει ένα φορέα, έτσι και φέτος υποστηρίζει το Συν αθλητικό – Συν εκπαιδευτικό Πρόγραμμα UniquAll, που σκοπό έχει τη παροχή κατάλληλου περιβάλλοντος και ευκαιριών Συνεκπαίδευσης και Συν άθλησης μεταξύ παιδιών τυπικής και μη τυπικής ανάπτυξης.Mαθητές στο φάσμα του αυτισμού από το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αγ. Δημητρίου και μαθητές της 6ης τάξης του 20ου Δημοτικού Σχολείο, αφού ακολούθησαν ξεχωριστές προετοιμασίες, ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα τους σε δύο συναντήσεις Συνεκπαίδευσης και Συνάθλησης στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Εμπνευστής και δημιουργός του Προγράμματος UniquAll “Όλοι Μοναδικοί – ‘Ολοι Ίσοι” είναι ο Ολυμπιονίκης και πρώην πρωταθλητής του μπάσκετ Δημήτρης Παπανικολάου.Τις ημέρες των Συν αθλήσεων βρέθηκε δίπλα στους μαθητές – αθλητές που πήραν μέρος στο πρόγραμμα συνομιλώντας και υποστηρίζοντάς τους.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου στήριξε βέβαια και την ΕΙΡΗΝΟΔΡΟΜΙΑ 2023, στο σύνολο της, αφού παραβρέθηκε και στις δύο συνεντεύξεις τύπου που δόθηκαν, αλλά και στις 7 Μαΐου το πρωί, στους αγώνες και δίπλα σε όλους τους δρομείς που ζητούσαν να φωτογραφηθούν μαζί του χωρίς να χαλάσει το χατήρι σε κανέναν.Και στην ΕΙΡΗΝΟΔΡΟΜΙΑ 2023 συνεχίστηκαν τα επιτυχημένα και δοκιμασμένα προγράμματα:Ο καρδιολογικός έλεγχος και η αθλητική προετοιμασία των αθλητών (προαιρετικά) που συμμετείχαν φέτος στους αγώνες. Αλλά και το Kids’ Athletics που πήραν μέρος για μια εβδομάδα όλα τα δημοτικά σχολεία του δήμου μας, που με την βοήθεια των προπονητών του ΟΦΚΑ ΟΔΥΣΣΕΑΣ (όπως και στην προετοιμασία αθλητών), διδάχθηκαν με παιγνιώδη τρόπο τα μυστικά Ολυμπιακών αγωνισμάτων του στίβου.Σημαντική ήταν για μια ακόμη χρονιά η συμβολή των δεκάδων εθελοντών στην ΕΙΡΗΝΟΔΡΟΜΙΑ 2023 που διασφάλισαν με την παρουσία τους, όλους τους συμμετέχοντες στους αγώνες, τόσο τους δρομείς όσο και τους παρευρισκόμενους.Ιδιαίτερη αναφορά στους εθελοντές των ΚΑΠΗ, που και φέτος προσέφεραν τα μέγιστα επιδεικνύοντας το αίσθημα της αλληλεγγύης που τους διακρίνει.Ιδιαίτερη μνεία και στη συμβολή των εργαζομένων, γυναίκες και άνδρες από την διεύθυνση περιβάλλοντος, αλλά του Μικρού συνεργείου που τις δυο – τρεις τελευταίες ημέρες πριν από την Ειρηνοδρομία έκαναν όλα όσα ήταν αναγκαία για την τοποθέτηση κατά μήκος των διαδρομών όλων των απαραίτητων υποδομών για την καλύτερη υποστήριξη και ασφάλεια δρομέων και θεατών. Εξαιρετική επίσης η συμβολή στη διοργάνωση, των υπαλλήλων του γραφείου Δημάρχου, του γραφείου τύπου, των υπαλλήλων του Ο.Π.Α.Π., αλλά και άλλων υπηρεσιών.

Ξεχωριστά θέλω να αναφερθώ στα “παιδιά” της Δημοτικής Αστυνομίας που δούλεψαν με αξιοθαύμαστο τρόπο και μεράκι έχοντας το σχεδιασμό της όλης επιχείρησης. Ιδιαίτερα υποστηρικτικοί και φέτος, οι εθελοντές γιατροί και υγειονομικοί διαφόρων ειδικοτήτων, που επάνδρωσαν τους δύο υγειονομικούς σταθμούς που υπήρχαν στη διαδρομή και ήταν:Καρδαράς Γιώργος Μικροβιολόγος, Αρναούτης Γιάννης Παθολόγος, Αρναούτης Τάσος Καρδιολόγος, Μουραφέτης Θεόδωρος ΟρθοπεδικόςΜαθάς Απόστολος Φυσικοθεραπευτής,Δημολιάτη Δήμητρα Φυσιοθεραπεύτρια, Μπαβέλας Απόστολος Φυσικοθεραπευτής Κόκκαλη Καλιόπη ΝοσηλεύτριαΚαρούτη Ιωάννα ΝοσηλεύτριαΤο ΕΚΑΒ ήταν κοντά μας και στην ΕΙΡΗΝΟΔΡΟΜΙΑ 2023, με ένα ασθενοφόρο και το ανάλογο προσωπικό, αλλά και με δύο μηχανές. Δεν απουσίασαν ούτε οι διασώστες της ΟΔΙΚ για να προσφέρουν όπου χρειασθεί την άμεση και αποτελεσματική βοήθεια τους, όπως επίσης η Τροχαία Ελληνικού, η Τροχαία Καλλιθέας και το Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Δημητρίου, τους οποίους ευχαριστούμε από καρδιάς.Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στη βοήθεια και στήριξη θεσμικών φορέων και υποστηρικτών στην ΕΙΡΗΝΟΔΡΟΜΙΑ 2023, όπως και των χορηγών στις προμήθειες, υπηρεσίες αλλά και στην επικοινωνία, και τέλος, στα μέλη της Ο. Ε. της ΕΙΡΗΝΟΔΡΟΜΙΑΣ 2023.Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στα μέσα του Ιουνίου (θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση τις επόμενες ημέρες ) θα πραγματοποιηθεί η “Γιορτή των Εθελοντών” όπου και θα προσκληθούν όλοι όσοι συνέβαλαν στην ΕΙΡΗΝΟΔΡΟΜΙΑ 2023

Οι νικήτριες και oi νικητές στα 10χλμ. & 5χλμ.

10χλμ.:

ΑΝΔΡΕΣ:
1. ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 0:35:002.
ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 0:35:273.
ΔΑΦΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 0:36:26

ΓΥΝΑΙΚΕΣ:
1. ΔΗΜΑΚΗ ΝΤΕΝΙΖ 0:40:16
2. ΤΣΙΛΙΜΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ 0:46:39
3. ΔΗΜΗΝΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ 0:49:04

5χλμ.:

ΑΝΔΡΕΣ:
1. ΚΑΝΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ 0:16:51
2. ΜΑΝΤΖΟΣ ΜΑΡΙΟΣ 0:18:45
3. ΣΑΡΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 0:18:47

ΓΥΝΑΙΚΕΣ:
1. ΚΙΤΣΙΟΔΗΜΟΥ ΧΑΡΟΥΛΑ 0:21:10
2. ΜΠΑΛΟΠΗΤΟΥ ΜΑΡΙΑ 0:22:01
3. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΑΘΗΝΑ 0:23:01

Σχετικά Άρθρα